tisdag 14 juli 2009

Potatisbiffar med coleslaw

Den här rätten är mycket enkel och dessutom billig

För 3-4 personer

6 stora potatisar
1 ägg
2 msk mjöl
1 morot
en 1/4 av ett vitkålshuvud
100 gram créme fraiche
1/2-1 tsk senap
lingonsylt
salt och peppar

1. Skala potatisen och moroten. Koka potatisen i saltat vatten i cirka 30 minuter.
2. Medan potatisen kokas riv moroten och strimla vitkålen och blanda i en skål. klicka i créme fraiche och avsluta genom att salta och peppra.
3. Mosa potatisen och tillsätt ägg, mjöl, salt och peppar. Hetta upp en stekpanna och forma biffar utav potatisröran. Stek biffarna 3 minuter på varje sida tills att de har fått en fin brun färg.
4. Servera till lingonsylt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar