Ett försök till att skapa "Asian fusion". Enjoy!
Marinad:
2 förpackningar marinerad tofu
2 vitlöksklyftor
3 msk limevätska
Flingsalt
Panering:
2 ägg
2 msk grädde
Mjöl
Salt, peppar, paprika pulver och cayennepeppar
Ströbröd
Koriandersås:
2 krukor färsk koriander
2 vitlöksklyftor
2 dl rapsolja
2 limefrukter
1/2 habanero (efter behag)
Salt
Grönsakswok:
2 gula paprikor
2 morötter
200g vitkål
2 salladlökar
3 msk kokosflingor
2 dl saltade jordnötter
Chili
Salt
För fyra personer:
1. Lägg tofun i en plastpåse och pressa ner limevätska, vitlök och salta. Förslut och låt marineras i 1-2 timmar.
2. Finstrimla morot, paprika, lök och vitkål.
3. Mixa koriander, vitlök, olja, lime och chili. Salta.
4. Skär tofun i lagom tjocka skivor och doppa i mjöl (och salt, peppar, cayennepeppar, paprika)-ägg (blanda ägg och grädde)-och sist ströbröd.
5. Hetta upp en stekpanna med rapsolja och stek tofuskivorna tills de ha fått en gyllenbrun färg.
6. Hetta upp en wookpanna med rapsolja. Lägg i morötterna och woka i 2 minuter. Tillsätt resten av grönsakerna plus kokosflingorna och woka i ytterligare 2 minuter.
7. Lägg upp grönsakswoken på en tallrik och strö över krossade jordnötter. Placera en panerad tofuskiva på grönsakerna och ringla koriandersås runtom.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar