fredag 13 maj 2011

Panerad tofu och wokade kokosgrönsaker

Ett försök till att skapa "Asian fusion". Enjoy!

Marinad:
2 förpackningar marinerad tofu
2 vitlöksklyftor
3 msk limevätska
Flingsalt
Panering:
2 ägg
2 msk grädde
Mjöl
Salt, peppar, paprika pulver och cayennepeppar
Ströbröd
Koriandersås:
2 krukor färsk koriander
2 vitlöksklyftor
2 dl rapsolja
2 limefrukter
1/2 habanero (efter behag)
Salt
Grönsakswok:
2 gula paprikor
2 morötter
200g vitkål
2 salladlökar
3 msk kokosflingor
2 dl saltade jordnötter
Chili
Salt

För fyra personer:
1. Lägg tofun i en plastpåse och pressa ner limevätska, vitlök och salta. Förslut och låt marineras i 1-2 timmar.

2. Finstrimla morot, paprika, lök och vitkål.

3. Mixa koriander, vitlök, olja, lime och chili. Salta.

4. Skär tofun i lagom tjocka skivor och doppa i mjöl (och salt, peppar, cayennepeppar, paprika)-ägg (blanda ägg och grädde)-och sist ströbröd.

5. Hetta upp en stekpanna med rapsolja och stek tofuskivorna tills de ha fått en gyllenbrun färg.

6. Hetta upp en wookpanna med rapsolja. Lägg i morötterna och woka i 2 minuter. Tillsätt resten av grönsakerna plus kokosflingorna och woka i ytterligare 2 minuter.

7. Lägg upp grönsakswoken på en tallrik och strö över krossade jordnötter. Placera en panerad tofuskiva på grönsakerna och ringla koriandersås runtom.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar