Det här brödet är ett otroligt gott bröd som passar utmärkt till frukost! Det är saftigt, nyttigt och har en hård god skorpa som även gör brödet knaprigt.
Omgång 1:
2 dl grovt rågmjöl
2 dl havregryn
1 dl linfrön
5 dl kokhett vatten
Omgång 2:
9-10 dl vetemjöl
½ paket jäst
Omgång 3:
1 ägg
2 msk sesamfrön
1. Blanda de torra ingredienserna till omgång 1 i en stor bunke och häll sedan ner det kokhetta vattnet. Låt stå i 2 timmar.
2. Blanda ut jästen i ett mindre glas med ljummet vatten och häll ner i mjölblandningen. Rör ner vetemjölet och knåda degen tills den släpper kanterna. Låt jäsa i 1 timme.
3. Lägg upp degen på en mjölad yta och forma till en stor avlång rulle. Förflytta brödet över till en plåt med bakplåtspapper på och låt jäsa i en halvtimme övertäckt med en handduk. Sätt ugnen på 250 grader.
4. Pensla brödets yta med ett lätt uppvispat ägg och strö över sesamfröna.
5. Grädda i ugnen i 15 minuter. Sänk sedan temperaturen till 150 grader och låt gräddas i ytterligare 20-30 minuter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar