måndag 21 december 2009
Kikärtsbiffar med ajvarröra
4 dl råris
8 dl vatten
Kikärtsbiffar:
1 burk kikärtor
1 squash
1 msk citronvätska
2 msk fryst persilja
3 msk potatismjöl
Salt, peppar och cayennepeppar
Ajvarröra:
1 dl ajvar relish
2 dl matlagningsyoghurt
1 vitlöksklyfta
Sallad:
1/4 vitkål
1 tsk vinvinsvinäger
1 msk olivolja
Salt och peppar
För fyra personer:
1. Tappa upp vatten i en kastrull och tillsätt riset och låt koka upp. Sänk sedan temperaturen och låt koka i 30-40 minuter.
2. Riv squashen och lägg den i en sil för att svettas i 15 minuter.
3. Skölj kikärtorna och mosa dem sedan med en gaffel i en skål, eller använd en stavmixer.
4. Pressa ner vitlöksklyftor och rör ner squash, persilja, citronvätska, potatismjöl och kryddor i kikärtsröran.
5. Hetta upp en stekpanna och klicka ner en bit smör. Forma biffar utav kikärtsröran och stek i omgångar på hög värme i 4-5 minuter.
6. Blanda yoghurt och ajvar relish i en skål. Tillsätt vitlök och rör om.
7. Strimla vitkål och lägg i en salladsskål. Ringla över olivolja och vitvinsvinäger. Salta och peppra.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar