För 4 personer:
1 förpackning halloumi
1 burk svarta bönor
2 burkar krossade tomater
1 rödlök
3-4 vitlöksklyftor
4 dl vatten
1 buljongtärning
1 dl creme fraiche
1 tsk torkad basilika
1 kruka färsk timjan
1 1/2 tsk balsamico
Salt och peppar
Finhacka vitlök och rödlök. Fräs i olivolja i 2-3 minuter.
Tillsätt krossade tomater, vatten, buljongtärning, balsamico, basilika, timjan- och låt koka upp. Låt småputtra i 15 minuter.
Skölj av bönorna i ett durkslag och häll ner i soppan 5 minuter innan koktidens slut. Klicka ner creme fraiche och smaka av med salt och peppar.
Skär halloumin i tunna skivor och stek i olivolja till den har fått en gyllenbrun färg.
Häll upp soppan i djupa tallrikar och lägg försiktigt ner halloumin. Toppa med en timjankvist.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar