15-20 st
8 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk salt
50 gram smör
2 dl kallt vatten
2 dl rapsolja, för fritering
1. Blanda samman de torra ingredienserna i en bunke.
2. Fördela smöret jämnt i mjölblandningen och tillsätt vatten. Knåda till en fast och elastisk deg.
3. Rulla bollar (i köttbullsstorlek) utav degen och fritera i olja i 2-3 minuter.
4. Lägg upp dumpningarna på ett fat med hushållspapper så att överflödig olja absorberas upp.
2. Fördela smöret jämnt i mjölblandningen och tillsätt vatten. Knåda till en fast och elastisk deg.
3. Rulla bollar (i köttbullsstorlek) utav degen och fritera i olja i 2-3 minuter.
4. Lägg upp dumpningarna på ett fat med hushållspapper så att överflödig olja absorberas upp.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar