Fasolakia betyder haricots verts på grekiska och är en traditionell grekisk rätt som antingen serveras som helt vegetarisk eller med kött.
500g potatis
1 gullök
4 vitlöksklyftor
500 g haricots verts
4 msk olivolja
1 burk tomater
1,5 dl vatten
2 buljongtärningar
1 kruka persilja
1/2 tsk oregano
1 lagerblad
200 g fetaost
Salt och peppar
Skala och skär potatisen i små bitar. Koka den i lättsaltat vatten under 5 minuter. Häll av vattnet och låt potatisen ånga av i ett durkslag.
Skala och finhacka lök och vitlök. Stek bönor, 1/2 lök och 2 vitlöksklyftor i olivolja under omrörning 2-3 minuter i en kastrull. Ta upp bönorna och lägg åt sidan.
Stek potatisen med resten av löken och vitlök i olivolja under omrörning 2-3 minuter.
Tillsätt tomater, vatten, buljongtärningar, persilja, oregano, lagerblad, salt och peppar.
Blanda ner bönorna och låt sjuda i 5-6 minuter.
Tärna fetaosten och blanda ner i grytan.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar