torsdag 17 september 2009
Grönsaksgryta med kesoröra
Kesoröra:
250g keso
2 vitlöksklyftor
2 msk persilja
2 tsk citron
Salt och peppar
Grönsaksgryta:
2 små squash
1 gul paprika
1 liten gullök
3 vitöksklyftor
2 burkar hela tomater
2 dl kikärtor
1 msk vit balsamvinäger
2 tsk socker
2 msk fryst persilja
Habanero
Salt och peppar
8-10 potatisar
1. Sätt ugnen på 250 grader. Skala potatisen och skär i klyftor. Lägg klyftorna i en plastpåse och ringla ner omkring 2 msk rapsolja. Förslut påsen och blanda runt potatisklyftorna i oljan och för sedan över de i en ugnssäker form. Salta. Ugnsstek i 30 minuter.
2. Hacka paprika, squash i korta stavar och finhacka lök och vitlök. Fräs grönsakshacket i olivolja i 2-3 minuter. Häll ner burktomaterna och mosa sönder de hela tomaterna. Krydda och ringla ner balsamvinäger. Låt småputtra i 10-15 minuter.
3. Skölj först av kikärtorna i en sil och häll sedan ner dom i grytan några minuter innan koktiden är slut.
4. Servera grytan med citronskivor vid sidan om för den som vill ha en mer syrligare smak.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar