lördag 12 september 2009
Tofuwok med äggnudlar
Det är inte så vanligt att jag lagar rätter med tofu i längre, min kille är nämligen allmänt skeptisk mot tofurätter. Men tofu är en väldigt bra proteinprodukt och går att använda i många olika slags rätter. Så en vardag tänkte jag att jag gör ett till försök och hoppades att tofurätten skulle uppskattas mer den här gången.
I förpackning tofu
1 äggnudelförpackning
1 gul eller röd paprika
2 vitlöksklyftor
1 msk kinesisk soja
1 tsk citronvätska
1/2 gullök
Habanero
1 tsk Greencurry spicemix, Santa Maria
1 tsk Veggiewok spice mix, Santa maria
Grytbas, 1 burk (Mrs Cheng´s Thai- red curry)
Salt och peppar
För fyra personer
1. Sätt på pastavatten.
2. Finhacka löken och strimla paprikan. Skär tofun i tärningar och dränk in i soja.
3. Fräs på grönsakerna i cirka 3 minuter i en wokpanna. Lägg grönsakerna åt sidan och lägg i tofun istället. Blanda ner kryddorna och tillsätt grytbasen. Låt småputtra i 10 minuter.
4. När pastavattnet kokar lägg ner äggnudlarna i vattnet i 2-3 minuter (nudlarna ska vara al dente när de är klara).
5. Blanda ner nudlarna i såsen och lägg tillbaka grönsakerna. Smaka av med citron och soja.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar