onsdag 7 oktober 2009
Kikärtsbullar
5 dl vatten
25 gram jäst
2 tsk salt
1 msk honung
0,5 dl flytande margarin
6 dl grahamsmjöl
7 dl vetemjöl
1. Häll av kikärtorna i ett durkslag och skölj dem under kallt vatten. Mixa sedan
kikärtorna till en slät smet.
2. Smula ner jästen i en stor bunke och tillsätt 37 graders upphettat vatten. Tillsätt kikärtssmeten och rör om.
3. Blanda ner salt, honung, margarin, grahamsmjöl och vetemjöl och knåda i 5-8 minuter. Strö över lite vetemjöl över degen och täck bunken med en handduk och låt jäsa i 60 minuter.
4. Ta upp degen på ett mjölad bakbord och forma 20 små runda bollar. För över bullarna på två smorda plåtar. Låt jäsa i ytterligare 30 minuter med en övertäkt handduk.
5. Sätt ugnen på 250 grader.
6. Sätt in bullarna mitt i ugnen, sänk värmen till 225 grader och grädda dem i 8-10 minuter.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar