fredag 30 oktober 2009
Provensalsk böngryta
Den här är en fräsch och nyttig rätt! Jag brukar använda risottoris eftersom det verkligen piffar upp grytan och gör hela rätten mer krämig.
4 dl risottoris
8 dl vatten
2 msk fryst persilja
Salt, peppar och cayennepeppar
2 burkar med hela tomater
1 squash
3 vitlöksklyftor
1 liten gullök
1 burk med stora vita bönor
1 tsk citronvätska
1 dl vitt vin
1 tsk mörk balsam vinäger
2 msk fryst persilja
Salt, peppar och cayennepeppar
1. Finhacka vitlök och gullök. Skär squashen i tjocka skivor.
2. Hetta upp en kastrull med smör och tillsätt riset. Låt riset svettas i 1-2 minuter innan du häller på vattnet. Tillsätt kryddor och persilja. Låt riset småputtra i 15-20 minuter.
3. Hetta upp en gryta med rapsolja och stek grönsakerna i 2 minuter tillsammans med kryddorna. Tillsätt vinet och låt det kokas med grönsakerna i en minut.
4. Häll ner tomaterna och hacka sönder dom med en slev eller gaffel. Tillsätt vinäger och citron. Låt koka i 10 minuter på svag värme.
5. Tillsätt bönorna 3-4 minuter innan grytans koktid är över.
6. Servera till en avokadosallad.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar