onsdag 4 november 2009
Italiensk risrätt med två såser
Den här spenat/- och ricottasåsen är syndigt god vill jag bara berätta! Min mamma har sedan flera år tillbaka lagat den här italienska rätten till både vardag såväl som festsammanhang. Receptet kommer ursprungligen från koken Alexandra Zazzi.
För fyra personer:
4 dl avioriris
1 msk smör
8 dl vatten
1 tsk kayennepeppar
Salt, peppar
Tomatsås:
500 gram krossade tomater
3 vitlöksklyftor
1 tsk mörk balsamvinäger
2 kryddmått senap
2 dl hela konserverade champinjoner
Salt och peppar
Ricottasås:
1 burk ricotta
3 dl hackad fryst spenat
4 msk riven parmesanost
3 vitlöksklyftor
Habanero
Salt
1. Hetta upp en kastrull med smör, häll sedan ner risottoriset och rör om tills riskornen nästan är genomskinliga. Tillsätt kryddorna och 2 dl vatten och låt koka upp. Rör runt regelbundet i kastrullen och tillsätt ytterligare 2 dl vatten när vätskan har nästan har börjat försvinna. Upprepa denna procedur till 8 dl vatten har tillsatts.
2. Finhacka vitlök och habanero.
3. Ringla ner rikligt med olivolja i en upphettad kastrull och låt vitlöken stekas med i mindre än en minut. Tillsätt därefter krossade tomater och låt koka upp. Smaksätt såsen med balsamvinäger, senap, salt och peppar. Låt småputtra i 15-20 minuter. När halva koktiden har passerat tillsätt champinjonerna.
4. Tina den frysta spenaten i mikrovågsugnen. Hetta upp en kastrull med olivolja och stek spenaten tillsammans med vitlök och habanero i 2 minuter. Tillsätt parmesanost och låt koka upp. Låt såsen småputtra i 10 minuter.
5. Servera rätten till lite hackad tomat och rödlök.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar