tisdag 24 november 2009
Mammas thaigryta
För fyra personer:
3 dl jasminris
1 förpackning quronbitar
1 röd paprika
3 stora vitlöksklyftor
1/2 morot
1 liten rödlök
1 bruk kokosmjölk
2 tsk citronvätska
1 dl vatten
2 msk thailändska kryddor (santa maria)
Habanero
2 dl jordnötter
Salt
1. Koka riset enligt förpackningen.
2. Tina quornbitarna i mikrovågsugnen.
3. Finhacka lök, vitlök och habanero. Strimla paprikan och skär moroten i tunna stavar.
4. Hetta upp en gryta med matolja och fräs alla grönsakerna (utom paprikan) och quornbitarna i 3 minuter.
5. Tillsätt kokosmjölk, vatten, kryddor, citronvätska och låt koka upp. Tillsätt paprikan efter 10 minuter och låt grytan koka i ytterligare 5-7 minuter.
6. Krossa jordnötterna i en mortel och lägg i en skål.
7. Strö över lite jordnötter på grytan när den ligger upplagd på tallriken och servera till en tomatsallad.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar