Den här rätten åt jag och några vänner för ett tag sedan på Kalmar nations vegetariska restaurang Smaka. Den slår upp dörrarna en gång i månaden och det går bara att finna helvegetariska rätter på menyn.
För fyra personer:
Quinoasallad:
2 dl quinoa
4,5 dl vatten
1/2 buljongtärning
1 dl hasselnötter
1 dl valnötter
1/2 dl sesamfrön
1 dl sultanrussin
1 tsk torkad timjan
Olivolja
Salt och peppar
2 förpackningar halloumi
Äppelraita:
1 äpple
1 burk matlagningsyoghurt
1 liten vitlöksklyfta
Flingsalt
1. Koka upp vattnet i en kastrull och smula ner buljongtärningen. Skölj quinoan under vatten i ett durkslag och häll i när vattnet kokar. Låt småputtra i 15 minuter på svag värme.
2. Hetta upp en stekpanna under tiden och rosta valnötter och hasselnötter. Finhacka nötblandingen och blanda ner i en skål. Rosta därefter sesamfröna och blanda ner dom också.
3. Blanda i quinoan i skålen och blanda alla ingridienser väl. Tillsätt timjan, salt och peppar. Ringla över olivolja.
4. Skär halloumiskivorna i tjocka skivor och stek i olivolja.
5. Skala ett äpple och riv ner det i en skål. Klicka ner yoghurten och pressa ner vitlökklyftan. Salta och rör om.
Hej Isa! Det där såg riktigt smaskigt ut! Gud vad gott det ser ut´....det bara vattnas i munnen på mig. Jag har verkligen haft fullt upp de senaste månaderna. Tror att jag lider av kroniskt trötthet eller nåt...Bor du i uppsala? Jag kanske kan få komma hem till dig nån kväll (ensam)på en kopp? Jag kan ta bilen:-) Förresten hur går det med körkortet? Mångakramar!!!/C
SvaraRadera