Pajdeg:
2 dl grahamsmjöl
1 dl vetemjöl
1 krm salt
125 g smör
2 msk kallt vatten
Fyllning:
150 g getost
1 burk créme fraiche
2 ägg
1 liten squash
2 vitlöksklyftor
1 röd paprika
1 ask cocktailtomater
1 tsk oregano
1 tsk olivolja
Flingsalt och peppar
För fyra personer:
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Blanda mjöl, smör, vatten och salt och knåda ihop till en deg. Låt vila kallt i 1 timme.
3. Tryck ut degen i en smord pajform med löstagbar kant. Nagga botten.
4. Förgrädda i 10 minuter i mitten av ugnen.
5. Höj värmen till 225 grader.
6. Rör ihop ägg och creme fraiche. Smula ner getosten. Häll ner ostblandningen i pajskalet och salta.
7. Skiva squash och strimla paprikan i smala skivor på längden. Finhacka vitlöken.
8. Fördela grönsakerna jämnt över ostblandningen. Strö över oregano, flingsalt och peppar. Ringla över olivolja.
9. Grädda i mitten av ugnen cirka 25 minuter.
10. Servera till en grönsallad smaksatt med citron och en god olivolja.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar