tisdag 21 juni 2011
Västerbottenpaj
Västerbottenpaj är en av de godaste pajerna jag vet! Det här receptet kommer från den svenska Mästerkock-vinnaren Louise Johanssons blogg. Den är otroligt mäktig med all grädde och ost, men det spelar ingen roll. För den är syndigt god!
Pajkal:
3 dl vetemjöl
125 gram smör
2 msk iskallt vatten
Salt
Fyllning:
150 g västerbottenost
3 ägggulor
1,5 dl vispad grädde
1,5 dl grädde
1 krm cayennepeppar
Flingsalt
För fyra personer:
1. Sätt ugnen på 175 grader (varmluft).
2. Blanda ingridienserna till pajdegen och tryck ut i en smord form med löstagbar kant. Nagga botten med en gaffel. Grädda i mitten av ugnen i 10 minuter.
3. Rör ihop ägg, vispad grädde, grädde och västerbottenost försiktigt. Smaka av med salt och cayennepeppar. Rör ner blandingen i pajformen och fördela osten jämnt över pajen.
4. Grädda i mitten av ugnen i 20 minuter.
5. Servera till en god sallad.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar