tisdag 19 januari 2010
Mexikansk grönsaksgryta
För fyra personer:
2 dl svarta bönor
1 röd paprika
1 grön paprika
1/2 rödlök
4 tomater
1 avokado
Habanero
1 tsk spiskummin
1 lime
Salt och peppar
1. Skär paprikan i små tärningar, finhacka habaneron och tomaterna, och strimla rödlöken.
2. Hetta upp en stekpanna och stek paprikan och rödlöken i 2 minuter. Tillsätt habanero, tomater och spiskummin. Låt koka upp.
3. Låt grytan småputtra i cirka 15 minuter (paprikan blir lätt för mjuk om man inte tar grytan i tid). Tillsätt lime och bönor i slutet, och smaka av med salt och peppar.
4. Skala en avokado och skär den i tunna avlånga skivor. Placera ett par avokadoskivor på toppen av varje portion. Servera rätten till hembakat grahamspitabröd.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
gud så gott det ser ut!!!! Mmmmm blir hungrig fast jag nyss ätit hahah kramar
SvaraRadera