fredag 21 augusti 2009
Äggpytt
I går gjorde jag en rätt som passar väldigt bra att göra om det finns en i hushållet som äter kött. Äggpytt går nämligen att kombinera till lite allt möjligt; korv, färsbiffar eller bara till en god sallad. Jag brukar äta en tomatsallad till den här rätten medan min pojkvän äter chorizokorv till.
4 personer
4 ägg
3-4 potatisar
1 gul paprika
1 gullök
3 vitlöksklyftor
Örtkryddor exempelvis timjan och oregano
Salt och peppar
1. Skala potatisen och koka den sedan i 20 minuter.
2. Hacka under tiden gullöken i stora bitar, strimla paprikan och finhacka vitlöken.
3. Hetta upp en stor stekpanna och häll i rikligt med olivolja. När potatisen är klar skär den i mindre bitar och stek den tillsammans med de övriga ingredienserna i några minuter. Krydda.
4. Knäck äggen över stekpannan. Rör runt i pannan när äggen har börjat stelna.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar