En av deltagarna höll sig till en strikt makrobiotisk kost vilket jag inte förstod riktigt vad det innebar förutom att människan var extremt känslig mot kryddor- hon pallade knappt salt och peppar! Så hennes hirsnuggets har jag pimpat upp lite nu för att få lite smak.
För fyra personer:
2 dl hirsflingor

4 dl vatten
1 förpackning fast tofu
1 gullök
1 vitlöksklyfta
Färsk habanero
1/2 msk soja
1 dl cashewnötter
1/2 dl grahamsmjöl
Salt och peppar
Ströbröd
Sesamolja för fritering
Koka upp vatten och hirsflingor i en kastrull och låt småputtra på svag värme i 15 minuter.
Finhacka lök och vitlök i olivolja och fräs tills löken har fått en genomskinlig färg. Smula ner tofun och tillsätt habaneron. Fräs i ytterligare någon minut.
Blanda hirsgröten, lök- och tofublandningen, krossade cashewnötter, mjöl, soja, salt och peppar i en skål. Forma till små nuggets och rulla i ströbröd. Fritera hirsnuggetsen i sesamolja tills de blir gyllene bruna (cirka 2 min på varje sida).
Servera till exempelvis färskpotatis, en syrlig färskoströra och en avokadosallad.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar