Det var i synnerhet en rätt från skolan i Skärholmen som jag minns extra väl, och som jag gick och fantiserade om ända till jag testade att laga den själv. Kronärtskockor som får marineras i över ett dygn, som sedan serveras med krispig finhackad selleri!

1 burk kronärtskockor
1 stjälk selleri
2 vitlöksklyftor
1 msk citronvätska
1/2 dl olivolja
2 msk vit balsamvinäger
Flingsalt och nymalen peppar
1. Öppna burken med kronärtskockor och skölj av dom mycket försiktigt under rinnande vatten.
2. Finhacka vitlöken och blanda ner med kronärtskockorna i en stor skål.
3. Tillsätt övriga ingredienser och salta och peppra.Täck över och låt stå i kylen i 1 dygn.
4. Lägg ut kronärtskockorna på ett platt fat och ringla över resten av marinaden. Strö över finhackad selleri.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar