tisdag 4 maj 2010

Asiatisk glasnudelsallad med ugnsgratinerad halloumi


1 förpackning halloumi

1/2 kruka koriander

1/2 lime

2 vitlöksklyftor

Habanero

1 msk olivolja

Salt och peppar

Glasnudelsallad:

1 förpackning breda glasnudlar (alternativt risnudlar)

1 förpackning körsbärstomater

1 gul paprika

1 röd paprika

1 rödlök

1/2 rättika

1/2 citron

1/2 kruka koriander

Vanilj/-och tomatdressing:


1/2 burk passerade tomater

1 tsk vaniljvätska (eller 1 vaniljstång)

2 msk olivolja

Salt och peppar

1. Sätt ugnen på 250 grader. Dela paprikorna i två halvor och lägg ut dom med yttersidan nedåt på ett ark aluminiumfolie. Stek dom i övre delen av ugnen i 30 minuter tills skalet har börjat svartna. Lägg de klara paprikorna i en plastpåse och förslut. Låt vila i kylen i 10 minuter.

2. Finhacka rödlök, halvera körsbärstomaterna och hyvla fina smala strimlor av rättikan med en potatisskalare. Blanda ner i en djup salladsskål.

3. Ta ut paprikorna från plastpåsen och skär dom i smala bitar.
Koka upp vatten i en stor kastrull och lägg ner nudlarna i vattnet efter att ha tagit kastrullen åt sidan. Låt dra i vattnet i 5 minuter. Blanda ner i salladsskålen.

4.Pressa över citronen och strö över koriandern.

5. Grovhacka koriander, finhacka vitlök och habanero. Riv skalet från en lime med ett rivjärn. Blanda ingredienserna med olivolja och saften från limen.

6. Skär halloumin i tjocka skivor och häll över marinaden. Låt stå i 30 minuter.

7. Stek halloumiskivorna i en stekpanna. Sätt sedan ugnen på 200 grader och gratinera halloumiskivorna i 8-10 minuter i en ugnssäker form.

8. Tomat/- och vaniljdressing: Häll ner tomatjuicen i en kastrull och låt koka upp. Tillsätt vaniljvätska, olivolja, salt och peppar. Låt småputtra i 10 minuter. Ta av från plattan och låt svalna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar