Deg:
5 dl vetemjöl
250 gram smör
1 dl strösocker
2 st äggulor
2 vispade äggvitor
Fyllning:
5 dl lingon
1 dl råsocker till lingonen
1/2 dl mörk rom
1 dl mandelflarn
2 ägg
1 dl socker till fyllningen
Tillbehör:
Vaniljvisp
För fyra personer:
1. Blanda lingonen med socker och rom och låt dra i kylen i ett par timmar.
2. Blanda smör, äggulor och socker. Tillsätt vetemjöl och de uppvispade äggvitorna. Rör ihop till en ganska kletig deg. Smörj en kakform med avtagbara kanter och klä den med degen. Låt stå i kylen i 1 timme.
3. Vispa upp äggen tillsammans med socker till ett vitt skum och tillsätt mandel.
4. Fördela lingonen jämnt i bottnen av kakformen. Bred över mandeltäcket över lingonen. Grädda i ugnen på 175 grader i 20 minuter.
5. Servera till uppvispad vaniljsås.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar