För fyra personer:
300 g pastasnäckor
1 packet saffran
1 liten burk majs
1 msk smör
2 msk vatten
3 tomater
1 rödlök
1 vitlöksklyfta
Salt och peppar
Fetaostsås:
50 g fetaost
3 dl matlagningsyoghurt
1 pressad vitlöksklyfta
1 msk citronvätska
Salt och peppar
1. Fetaostsåsen: Häll upp matlagningsyoghurten i en skål och smula ner fetaosten. Pressa ner vitlöksklyftan, tillsätt citron och smaka av med salt och peppar.
2. Finhacka rödlök och vitlök och fräs i olivolja. Skär tomaterna i mindre klyftor och rör ner dom i lökfräset så de blir varma innan servering.
3. Koka pastan.
4. Stek majsen i smöret i några minuter och tillsätt därefter saffran och vatten.
5. Ta fram en en salladsskål och blanda i alla ingridienserna. Servera fetostsåsen till.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar