fredag 15 oktober 2010

Saffranspasta med fetaostsås

Den här saffranspastan har blivit en av mina absoluta favoriträtter den senaste tiden! Den passar både som vardagsrätt men även till festligare tillfällen. Då kan man servera pastan med tzayspett eller hemmagjorda quornfärsbiffar.






För fyra personer:

300 g pastasnäckor

1 packet saffran

1 liten burk majs

1 msk smör

2 msk vatten

3 tomater

1 rödlök

1 vitlöksklyfta

Salt och peppar

Fetaostsås:
50 g fetaost

3 dl matlagningsyoghurt

1 pressad vitlöksklyfta

1 msk citronvätska

Salt och peppar

1. Fetaostsåsen: Häll upp matlagningsyoghurten i en skål och smula ner fetaosten. Pressa ner vitlöksklyftan, tillsätt citron och smaka av med salt och peppar.

2. Finhacka rödlök och vitlök och fräs i olivolja. Skär tomaterna i mindre klyftor och rör ner dom i lökfräset så de blir varma innan servering.

3. Koka pastan.

4. Stek majsen i smöret i några minuter och tillsätt därefter saffran och vatten.

5. Ta fram en en salladsskål och blanda i alla ingridienserna. Servera fetostsåsen till.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar