lördag 11 december 2010

Tacopaj med guacamole

Pajdeg:3 dl vetemjöl (alt. 1 dl gramhamsmjöl, resten vetemjöl)

125 g margrin

2 msk kallt vatten

Salt

Fyllning:
1 påse quornfärs

1 gullök

1 stor vitlöksklyfta

2 msk tacokrydda

2 msk vatten

3 ägg

3 dl créme fraiche

1-2 dl riven ost

Guacamole:
2 avokado

1 stor vitlöksklyfta

3 msk gräddfil

2 msk citron

1 tsk paprikapulver

Salt

1. Blanda ingridienserna till pajdegen och nyp ihop med fingrarna till en fast deg. Plasta in i plastfolie och låt stå och vila i kylen i 30-60 minuter.

2. Sätt ugnen på 150 grader. Tryck ut pajdegen i en smord pajform och förgrädda i tio minuter.

3. Finhacka lök och vitlök och stek i olja i några minuter. Lägg lökhacket åt sidan och fräs quornfärsen. Tillsätt tacokrydda och vatten.

4. Höj ugnstemperaturen till 225 grader. Blanda ägg, créme fraiche och riven ost. Salta.

5. Fyll det förgräddade pajskalet med tacofärsen och löken. Bred ett tjockt lager med äggstanning över hela pajen. Grädda i 20 minuter.

6. Skala avokadon och lägg i en skål. Pressa ner vitlök och tillsätt citron. Mixa guacamolen jämn och fin med en stavmixer. Tillsätt gräddfil, paprikapulver och salt.

7. Servera till en tomatsallad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar