tisdag 7 december 2010

Kikärts- och äppelsallad

Den här krämiga kikärtssalladen brukar min mamma alltid laga till jul. Hon säger att det är ett eget recept som hon kom på någon gång under 70-talet. Även om curry kanske inte skriker jul så ser jag den här salladen som en självklar rätt på vårt vegetariska julbord. Och att äta den på sommaren skulle bara kännas helskumt!

För fyra personer
1 burk kikärtor
2 dl gräddfil
2 äpplen
1 liten rödlök
1 ½ tsk curry
1 msk citronvätska
1 msk majonnäs
1 tsk chiliflingor
Salt och peppar

1. Skölj kikärtorna i ett durkslag och lägg sedan över i en skål. Värm kikärtorna i mikrovågsugnen på högsta temperatur i cirka 30 sekunder. Pressa över citronvätska och curry och låt stå i 15-30 minuter.

2. Finhacka rödlöken. Kärna ur och skiva äpplena i små tärningar. Blanda ner i skålen.

3. Tillsätt gräddfil, majonnäs, chili, och smaka av med salt och peppar.

2 kommentarer:

  1. Supergott!! Galet gott! Tack så mycket!

    SvaraRadera
  2. Jag förstår att den blivit ett julbordsmåste :-) /Klara

    SvaraRadera