söndag 6 mars 2011

Chevré Chaud

Chévre Chaud, en klassiker!
Dock blev chévreskivan lite väl tjock så brödet syns tyvärr inte. Himmelskt gott blev det ändå!

För fyra personer:

4 skivor vitt formfranska
1 msk smör
4 skivor chévreost, 1 cm tjocka
2 dl valnötter
2 msk flytande honung
1 msk sirap
2 msk olivolja
100 gram ruccola
12 cocktailtomater
1/2 rödlök
2 dl balsamico Salt och peppar

1. Sätt ugnen på 275 grader, grillvärme.

2. Halvera tomaterna och skär tunna skivor av rödlöken. Födela rucculan och övriga grönsaker jämnt på 4 tallrikar.

3. Skär ut runda cirklar utav bröskivorna i lika stor storlek som chévreskivorna. Stek bröden i smör cirka 1 minut på vardera sida.

4. Placera en chévreskiva på varje brödcirkel och gratinera i övre delen av ugnen i 4 minuter.

5. Häll ner balsamicon i en stekpanna och låt koka på medelvärme tills den har reducerats till hälften.

6. Rosta valnötterna i en stekpanna i 2-3 minuter. Tillsätt sedan honung och sirap och låt nötterna suga åt sig det tills det mesta av vätska har försvunnit.

7. Lägg upp chévreskivorna på mitten av tallrikarna. Toppa med karameliserade valnötter. Ringla slutligen över balsamicoreduceringen och olivolja över salladen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar