lördag 5 mars 2011

Saffransgryta med halloumi

Jag har alltid tyckt att fiskgrytor smaksatt med saffran verkar urgott. Så jag bestämde mig för att göra en fiskgryta- utan fisk! Halloumi, som jag är besatt av, är substitut.

2 små fänkålsstånd
2 gula paprikor
4 stora tomater
2 vitlöksklyftor
1 stor rödlök
2 förpackningar halloumi
1 kruka persilja
1 dl mjöl
5 dl grädde
2 tsk vitvinsvinäger
2 dl vitt vin
1 citron
1 1/2 paket saffran
Salt och peppar

För fyra personer:
1. Finhacka lök och vitlök. Skär paprika och fänkål i stora tärningar. Skär tomaterna i mindre klyftor.

2. Hetta upp en stekpanna med olivolja och fräs löken i 2 minuter. Tillsätt övriga grönsaker och fräs i ytterligare 2 minuter.

3. Häll i vin, mjölk och grädde och låt koka upp.

4. Tillsätt saffran och vitvinsvinäger och låt koka i cirka 10 minuter (OBS. låt inte grytan koka för länge, paprikan och fänkålen snabbt för mjuka)

5. Skär halloumin i små tärningar och stek gyllenbruna i olivolja.

6. När grytan är klar tillsätt strimlad persilja och halloumi. Låt stå och vila i 5 minuter innan servering.

Servera i soppskålar med citronklyftor och härligt vitlöksbröd

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar