lördag 2 april 2011

Naanbröd

När jag var hemma hos en kompis nyligen fick jag tillfälle att smaka på hembakat naanbröd som faktiskt smakade naanbröd! Jag brukar vanligtvis misslyckas totalt och resultatet blir oftast något som smakar som hårt gammalt pitabröd. Och som försvar brukar jag påstå att "ja men det är väl inte så konstigt när man inte har en tandooriugn som indierna".

För fyra personer:
7 dl mjöl
1 msk bakpulver
1 tsk salt
1 dl vatten
2 dl naturell yoghurt
1 ägg
1 msk olivolja
Flingsalt
smör
vitlök

1. Sätt ugnen på 250 grader.

2. Blanda samman alla torra ingridienser.

3. Tillsätt vatten, yoghurt och ägg och blanda alla ingridienser till en deg.

4. Tryck ut degen till 4 ovala bröd.

5. Finhacka vitlök och pensla bröden efter 3 minuter i ugnen med smör och olja. Strö över flingsalt och vitlök. Upprepa när bröden är klara.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar