lördag 2 april 2011

Bhajiias

Det här indiska snackset, friterad blomkål, passar utmärkt som en lättare förrätt eller som snacks under en fest.

För fyra personer:
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 uppvispad äggvita
1 1/2 dl vatten
1 blomkålshuvud
1 tsk gurkmeja
1/2 tsk chilikrydda
1/2 tsk koriander
1/2 tsk garam masala
1/2 tsk salt
Rapsolja för fritering

Mynta och koriander salsa:
2 krukor koriander
2 krukor mynta
2 vitlöksklyftor
2 tsk citronvätska
2 tsk olja
Flingsalt

1. Bryt loss små blomkålsstånd från blomkålshuvudet och lägg åt sidan.

2. Blanda alla torra ingridienser till frityrsmeten. Tillsätt en hårt uppvispad äggvita och vatten. Blanda till en fin smet utan klumpar.

3. Mynta-och koriander salsa:
Mixa eller finhacka de färska örterna. Tillsätt övriga ingridienser och blanda väl.

4. Hetta upp en en stekpanna med tillräckligt med olja för fritering. Doppa blomkålsstånden i frityrsmeten och fritera dem 2-3 minuter på varje sida.

5. Servera till mynta- och koriandersalsan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar