torsdag 5 maj 2011

Rödbets och chévresallad

Otroligt god sallad som jag hittade på en annan matblogg. Jag har egentligen aldrig gillat rödbetor men de funkar himla bra till chévre.

För fyra personer:
2 dl bulgur
4 dl vatten
3 rödbetor
1-2 dl valnötter
1 msk flytande honung
1 msk ljus sirap
150 g chévre
1 kruka persilja

Dressing:
1/2 dl olivolja
1 vitlöksklyfta
1 msk senap
1 msk vitvinsvinäger
Salt och peppar

1. Koka upp vatten och lägg i rödbetorna med skal. Koka på medelhög värme i 30-40 minuter tills de är genomkokta.

2. Koka upp vatten och tillsätt salt, peppar, och en skvätt oilvolja. Dra bort kastrullen från plattan när vattnet kokar, tillsätt bulgur och låt det småputtra i 8-10 på svag värme.

3. Rör under tiden ihop samtliga ingridienser till dressingen.

4. Rosta valnötter, utan matfett, i en stekpanna. Tillsätt honung och sirap och absorberas av valnötterna till ingen vätska återstår.

5. Lägg upp bulguren på ett stort fat. Skär rödbetorna i små klyftor och fördela jämnt över fatet. Smula sönder chevreost och strö över salladen, likaså de karameliserade nötterna. Toppa med finstrimlad persilja.

6. Ringla dressingen över salladen och servera.









Inga kommentarer:

Skicka en kommentar