tisdag 24 maj 2011

Grönsakspaj med getost

Pajdeg:
2 dl grahamsmjöl
1 dl vetemjöl
1 krm salt
125 g smör
2 msk kallt vatten

Fyllning:
150 g getost
1 burk créme fraiche
2 ägg
1 liten squash
2 vitlöksklyftor
1 röd paprika
1 ask cocktailtomater
1 tsk oregano
1 tsk olivolja
Flingsalt och peppar

För fyra personer:

1. Sätt ugnen på 200 grader.

2. Blanda mjöl, smör, vatten och salt och knåda ihop till en deg. Låt vila kallt i 1 timme.

3. Tryck ut degen i en smord pajform med löstagbar kant. Nagga botten.

4. Förgrädda i 10 minuter i mitten av ugnen.

5. Höj värmen till 225 grader.

6. Rör ihop ägg och creme fraiche. Smula ner getosten. Häll ner ostblandningen i pajskalet och salta.

7. Skiva squash och strimla paprikan i smala skivor på längden. Finhacka vitlöken.

8. Fördela grönsakerna jämnt över ostblandningen. Strö över oregano, flingsalt och peppar. Ringla över olivolja.

9. Grädda i mitten av ugnen cirka 25 minuter.

10. Servera till en grönsallad smaksatt med citron och en god olivolja.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar