tisdag 21 juni 2011

Västerbottenpaj


Västerbottenpaj är en av de godaste pajerna jag vet! Det här receptet kommer från den svenska Mästerkock-vinnaren Louise Johanssons blogg. Den är otroligt mäktig med all grädde och ost, men det spelar ingen roll. För den är syndigt god!

Pajkal:
3 dl vetemjöl
125 gram smör
2 msk iskallt vatten
Salt

Fyllning:
150 g västerbottenost
3 ägggulor
1,5 dl vispad grädde
1,5 dl grädde
1 krm cayennepeppar
Flingsalt

För fyra personer:


1. Sätt ugnen på 175 grader (varmluft).

2. Blanda ingridienserna till pajdegen och tryck ut i en smord form med löstagbar kant. Nagga botten med en gaffel. Grädda i mitten av ugnen i 10 minuter.

3. Rör ihop ägg, vispad grädde, grädde och västerbottenost försiktigt. Smaka av med salt och cayennepeppar. Rör ner blandingen i pajformen och fördela osten jämnt över pajen.

4. Grädda i mitten av ugnen i 20 minuter.

5. Servera till en god sallad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar