tisdag 2 augusti 2011

Tilltugg

I lördags besökte jag äntligen restaurang Tilltugg, en tapas restaurang som jag nuförtiden bor granne med. Varenda gång jag har velat gå dit har det antingen varit proppfullt med människor, eller tomt som i graven. Ikväll var det precis lagom.

Deras tapasmeny är lång med en hel del spännande rätter som jag åtminstone inte har stött på tidigare, som manchego med honungsmousse, champinjoner med tequilaaioli, getost med lökmarmelad och honung mm. Jag beställde in ett av mina måsten, rostad potatis med aioli, och därtill manchego med honungsmousse och fyllda champinjoner. Honungsmousseen passade utmärkt till den salta osten. Den söta honungen innebär dock att händerna blev så klibbiga att man var tvungen att gå till toaletten minst två gånger för att tvätta händerna. Den överdrivet stora mousseklicken underlättade inte heller. Vidare till champinjonerna. Att spetsa aioli med sprit är ju helt genialiskt! Något jag måste prova själv. Denna rätt smakade med andra ord fantastiskt! Det enda som inte levde upp till mina förväntningar var den rostade potatisen. Jag brukar föredra när potatisen får den där krispiga konsistensen som efter fritering. Tilltuggs potatis var bara rostad och kändes svampig.

Men tilltugg som tapas restaurang får helt klart godkänt, och som den tapasälskaren jag är kommer jag definitivt återvända.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar