måndag 1 augusti 2011

Vietnamesiska vårrullar

Satt på balkongen i söndags och drack vin och käkade vietnamesiska vårrullar och kinesiska dumplings med en kompis. Mina dumplings blev en aning misslyckade, eller rättare sagt missbildade (typ något slemmigt i mycket tidigt fosterstadium), men de vietnamesiska vårrullarna blev däremot perfekta! Nyttigt, fräscht och gott!

30 st

2 morötter
1/2 gurka
1/4 purjolök
1 förpackning rispapper
1 kruka koriander
2 vitlöksklyftor
2 lime
1/2 röd chili
2 msk sesamolja
Salt

1. Hetta upp en kastrull med vatten.
2. Skär morot och gurka i smala stavar. Strimla purjolök och koriander.
3. Finhacka vitlök och chili.
4. Dra kastrullen åt sidan när vattnet har nått kokpunkt. Doppa försiktigt ner ett rispapper i taget, i 5-10 sekunder. Placera sedan på en fuktad skärbräda och lägg ut lite av grönsaksblandningen på mitten av arket. Toppa med hackad koriander.
5. Vik arket på mitten, vik in kanterna, och rulla ihop resten.
6. Dippsås: Finhacka vitlök och chili. Lägg i en skål och tillsätt pressad lime, olja, salt och koriander.

Lägg upp vårrullarna på ett fat och servera dippsåsen till .

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar