
1 paket vetetortillas (8 st)
2 dl bulgur
4 dl vatten
1/2 dl tomatpurè
1 msk stark ajvar relish
1 msk citronvätska
2 vitlöksklyftor
1 kruka färsk persilja
1 msk olivolja
1 förpackning halloumi
Salt och peppar
För fyra personer:
1. Koka upp vatten till bulguren. Tillsätt salt, peppar och några droppar olivolja. När vattnet kokar sänk temperaturen till mycket svag värme och häll ned bulguren. Låt småputtra i cirka 8 minuter.
2. Skär under tiden halloumin i lagom tjocka skivor och finhacka vitlök.
3. För över bulguren till en större skål/bunke och rör ned tomatpurè, ajvar relish, citronvätska, olivolja, vitlök, grovt hackad persilja, salt och peppar. Blanda väl.
4. Hetta upp en mackgrill. Bred ett lager med bulgurröra över tortillabröden och placera 1-2 halloumiskivor på. Vik ihop tortillan på mitten och grilla i mackgrillen tills den har fått en gyllenbrun yta och halloumiosten har mjuknat.
5. Servera till en tomat- och gurksallad.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar