torsdag 21 juli 2011

Fyllda tortillas med tomatbulgur och halloumi

När jag gjorde min praktik på Liljeholmen förra året brukade det vara ett gäng som aldrig tog med sig matlåda till jobbet utan letade sig till någon av alla de restauranger och lunchställen som finns i och runt Liljeholmsgallerian. Inne i gallerian hade de ett lunchcafè som serverade orientaliska wraps och sallader. Igår lagade jag min favoriträtt därifrån!

1 paket vetetortillas (8 st)
2 dl bulgur
4 dl vatten
1/2 dl tomatpurè
1 msk stark ajvar relish
1 msk citronvätska
2 vitlöksklyftor
1 kruka färsk persilja
1 msk olivolja
1 förpackning halloumi
Salt och peppar

För fyra personer:

1. Koka upp vatten till bulguren. Tillsätt salt, peppar och några droppar olivolja. När vattnet kokar sänk temperaturen till mycket svag värme och häll ned bulguren. Låt småputtra i cirka 8 minuter.

2. Skär under tiden halloumin i lagom tjocka skivor och finhacka vitlök.

3. För över bulguren till en större skål/bunke och rör ned tomatpurè, ajvar relish, citronvätska, olivolja, vitlök, grovt hackad persilja, salt och peppar. Blanda väl.

4. Hetta upp en mackgrill. Bred ett lager med bulgurröra över tortillabröden och placera 1-2 halloumiskivor på. Vik ihop tortillan på mitten och grilla i mackgrillen tills den har fått en gyllenbrun yta och halloumiosten har mjuknat.

5. Servera till en tomat- och gurksallad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar