Klassikern patatas bravas, stekta potatisklyftor med aioli, smakade mycket bra trots att potatisklyftorna inte var friterade. Aiolin fick ett plus för att den var smaksatt med chili vilket gav den extra sting. När man beställer in manchegoost brukar den läggas upp som smala skivor på en tallrik. Nu fick man istället in en skål fylld med små ostkuber och oliver som man enkelt stoppade i sig med en tandpetare. Jag gillade detta koncept och manchegon och de gröna oliver passade också fint ihop. Röd paprika fylld med getost imponerade däremot inte. Paprikan borde varit kryddad eller marinerad för att ge rätten fler smakdimensioner än enbart paprika. Getosten smakade nästan ingenting. Ett riktigt bra tapasställe ser även till att laga sitt egna bröd eller åtminstone servera det färskt. El Clasico gjorde varken eller.
Servicen var dock utmärkt och de två killarna som stod för all servering och drinkblandande gav ett varmt och trevligt intryck.

Så El Clasico är definitivt en tapasbar som förtjänar ytterligare ett besök.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar