onsdag 21 september 2011

Palak paneer

Att laga indisk mat kan vara svårt. Alla dessa olika kryddor som måste balansera varandra perfekt för att det ska smaka bra gör att jag ibland tvekar innan jag sätter igång med laga indisk mat. Så ibland tycker jag om att fuska lite! Denna version av Palak paneer, spenatgryta med indisk ost, är busenkel att göra och tar inte mer än 10 minuter att tillaga.

För fyra personer:

1-2 förpackningar halloumi
1 förpackning fryst bladspenat (250 g)
1 burk Santa Maria tikka masala
1-2 dl vatten
Basmati ris

1. Koka riset enligt förpackningens anvisningar

2. Tina spenaten i mikrovågsugnen och fräs sedan 2-3 minuter i rapsolija.

3. Rör ner tikka masala såsen med spenaten i en djup gryta och låt koka upp. Tillsätt vatten efter hur fast konsistens du vill att grytan ska ha. Låt småputtra i 5-7 minuter. För mer smak, tillsätt riven vitlök, chili, salt och peppar.

4. Skär halloumin i mindre bitar och rör ner i grytan, alternativt stek halloumin innan för att få en mer knaprig yta. Låt puttra i ytterligare 5 minuter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar