söndag 2 oktober 2011

Getost och päronsallad

Jag lagade en trerättersmiddag när det var Vegetariska Världsdagen. Getost blev det till förrätt vilket jag visste skulle gå hem hos mina ostälskande kusiner.

För fyra personer:
4 päron
100 g getost
1 påse ruccola
1/2 rödlök
150 g valnötter
2-3 msk flytande honung
Balsamico reducering

1. Fördela ruccolan jämnt mellan de fyra tallrikarna.
2. Finhacka rödlök och strö över salladen.
3. Skala päronen och skär små klyftor av dem. Lägg 1-2 getostskivor i mitten av salladen och lägg ut päronklyftorna runt om.
4. Hetta upp en panna och rosta valnötterna. Tillsätt honungen och låt nötterna suga åt sig den.
5. Strö över valnötterna på salladen och ringa balsamicoreduceringen runt salladen.

1 kommentar: