lördag 5 oktober 2013

Sesampanerad halloumi med chilensk pebre

Kanske lite overkill en ensam fredagskvall men fick lust att experimentera med halloumi. Panerad halloumi funkar som ett jatte bra substitut till fisk och far den marineras innan gar det att skapa stor variation med denna alskade ost! Pebre ar for ovrigt ett gott tillbehor till grillat; kott som vegetariskt. Sorry foresten for texten- har en ny dator med ett icke-svenskt tangent bord som jag inte forstar mig pa...
  
For tva personer:

Pebre:
3 mogna tomater
1/2 gullok
1 msk sambal oelek
1 dl olivolja
1 kruka farsk koriander
Salt och peppar

1 forpackning halloumi
2 dl sesamfron
1 agg
1 liten citron
1 tsk malen koriander
1 tsk malen spiskummin
Salt och peppar

2 avokados
1 lime
1 pitabrod
Rapsolja for fritering

1. Skar halloumin i skivor och lagg i en djupbottnad tallrik. Pressa over citron och smorj in skivorna i kryddorna. Lat marineras i 30 minuter.

2. Skolj och finhacka tomaterna och loken. Blanda ner i en skal och tillsatt ovriga ingredienser. Blanda val och lat sta i kylen i minst 30 minuter.

3. Hetta upp en kastrull med olja. Förbered tva skalar: en med ett latt uppvispat agg och ett med sesamfron- for att sedan doppa skivorna i samma ordning. Stek pa bada sidorna under 1 minut vardera (eller tills de fatt en gyllenbrun farg).

4. Bryt bitar av ett pitabrod och fritera i samma olja direkt innan servering.

5. Servera halloumiskivorna med pebren och toppa med skivad avokado, en lime skiva och nagra friterade brodbitar.





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar