måndag 1 november 2010

Spagetti med gräddig spenatsås

Den här spenatpastan går att tillaga på nolltid! Min syster slängde ihop den här pastan häromveckan då jag kom direkt från tåget och var dödshungrig!

450 gram fryst bladspenat

3 dl matlagningsgrädde

2-3 vitlöksklyftor

1/2 gullök

1/3 chilifrukt

Riven muskotnöt

1. Koka upp saltat pastavatten.

2. Finhacka gullöken och fräs i olivolja i 2 minuter. Tillsätt tinad spenat, pressa ner vitlöken och fräs i ytterligare 3 minuter.

3. Koka spagettin enligt anvisningar.

4. Tllsätt grädden och låt koka upp. Finhacka chilin och rör ner i såsen tillsammans med riven muskotnöt. Salta och peppra. Låt småputtra i 5 minuter.

5. Riv färsk parmesan på toppen och servera!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar