söndag 16 januari 2011

Trattoria Commedia

Trattoria Commedia på skolgatan har funnits i Uppsala i över 25 år nu och är en väletablerad italienare där man själva marknadsför sig som "Uppsalas enda genuina italienska restaurang". Om den är så genuin som de påstår är dock en annan fråga!

Jag har goda minnen från den senaste gången jag besökte Trattoria Commedia för två år sedan. Då var atmosfären så där italienskt mysig och maten var väl tillagad. Atmosfären var densamma även denna gång när min släkt kom hit för att fira min kusins läkarexamen. Vi satt alla vid ett långbord och mysfaktorn var total- vit duk och levande ljus! Servicen vi fick under kvällen var också helt okej. Men hur trevligt jag än hade under kvällen kunde jag inte se förbi kvalitén på maten.

Som förrätt beställde jag in en bruschetta pomodori-grillat vitlöksbröd med tomater. Det är en klassiker på den italienska förrättsmenyn och ska inte behöva vara så komplicerad så länge råvarorna är färska och av bra kvalité. Commedias bruschetta smakade bra, men inte mycket mer än så. En förrätt som består av en skiva bröd och lite tomatklyftor borde heller inte kosta 65 kr.

Vidare till huvudrätten. Cannelloni. Suprise! Enligt min mamma har den rätten dessutom funnits på deras meny i över 15 år! Så uppfinningsrikedom får de inte några poäng för. Det stora problemet var dock att cannellonin inte heller smakade något vidare. Efter att ha ätit upp halva rätten hade både jag och min syster tröttat på smaken. Rätten var för gräddig och mastig, och tomatsåsen gav samtidigt en stickig och för syrlig smak. Desserterna höll däremot en högre kvalité! En rekommendation är Tartufo Limoncello- en glassbakelse med en kärna av limoncellocrème, täckt av citronglass och fint hackad maräng. Den hade en frisk citronsmak och passade perfekt efter en tung och gräddig huvudrätt.

Vad jag hade förväntat mig från Trattoria Commedia är någon slags vilja att förnya sig och tänka mer innovativt. Visst, deras koncept passar för dem som går på restaurng max en gång per år, men inte för den lite mer regelbundna restaurangbesökaren.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar