tisdag 8 februari 2011

Halloumisoppa med svarta bönor

För 4 personer:

1 förpackning halloumi

1 burk svarta bönor

2 burkar krossade tomater

1 rödlök

3-4 vitlöksklyftor

4 dl vatten

1 buljongtärning

1 dl creme fraiche

1 tsk torkad basilika

1 kruka färsk timjan

1 1/2 tsk balsamico

Salt och peppar

Finhacka vitlök och rödlök. Fräs i olivolja i 2-3 minuter.

Tillsätt krossade tomater, vatten, buljongtärning, balsamico, basilika, timjan- och låt koka upp. Låt småputtra i 15 minuter.

Skölj av bönorna i ett durkslag och häll ner i soppan 5 minuter innan koktidens slut. Klicka ner creme fraiche och smaka av med salt och peppar.

Skär halloumin i tunna skivor och stek i olivolja till den har fått en gyllenbrun färg.

Häll upp soppan i djupa tallrikar och lägg försiktigt ner halloumin. Toppa med en timjankvist.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar