lördag 19 februari 2011

Vindruvssallad med gratinerad chévre och karameliserade valnötter

Receptet kommer från min nya favorit mattidning- Good Food Vegetarian! Pressbyrån i Stockholm är utan tvekan vuxna Isas godisaffär!

För två personer:

1 paket bladspenat (alt. ruccula)
1/3 liten rödlök
100 g vindruvor (2 stora nävar)
100 chévre
1 dl valnötter
1 tsk honung
1 tsk sirap

Dressing:
2 tsk balsamico
1 tsk olivolja
Havssalt

1. Skölj bladspenaten och fördela jämnt på två tallrikar. Halvera vindruvorna och placera ut dem på salladen. Finhacka rödlök och strö över.

2. Sätt ugnen på grillvärme, 2750 grader.

3. Hetta upp en stekpanna och tillsätt honung och sirap. Rör ner valnötterna när övriga ingridienser har smält. Låt valnötterna ligga och småputtra ett par minuter tills honungen och sirapen har absorberats.

4. Blanda balsamico och olivolja och avsluta med havssalt.

5. Skär chévren i tjocka skivor och lägg på en ugnsmord plåt. Gratinera tills osten har fått en gyllenbrun färg, 3-4 minuter.

6. Lägg osten på toppen av salladen. Strö över de karameliserade nötterna. Avsluta med att rngla över dressingen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar