onsdag 24 mars 2010

Majssoppa


Den här soppan visade sig vara super god! Hittade receptet på en av de amatör matbloggarna som jag följer. Till soppan serverade jag nybakade fullkornsscones!

För fyra personer:

2 morötter

3 dl konserverade majskorn

1 liten burk gröna oliver

1/2 gullök

1 stor vitlöksklyfta

7 dl vatten

1,5 buljingtärningar

1 citron

1 msk creme fraiche

2 tsk sambal oelek

1 tsk malen spiskummin

Salt och peppar


Färsk koriander

Grekisk yoghurt

1. Finhacka lök och vitlök, grovriv moröttterna, och fräs allt i en stekpanna i 2-3 minuter.

2. Tillsätt vatten, majs, smula ner buljongen och låt koka upp.

3. Pressa i saften från en citron och klicka i sambal oelek. krydda med spiskummin, salt och peppar. Låt småputtra i 15 minuter.

4. Mixa soppan när den har kokat klart. Halvera oliverna lägg ner i soppan. Rör sedan ner creme fraiche och toppa med färska korianderblad.

5. En klick grekisk yoghurt i soppan är också jätte gott och ger en uppfriskande smak.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar