söndag 21 mars 2010

Marinerad melonsallad med krispiga halloumistavar

Den här förrätten blir ännu godare om den serveras till ett halvtorrt chardonnay vin eller ett mer druvigt och blommigt vitt vin.
Tyvärr fick jag inte möjlighet att fotografera den här rätten men istället får ni en bild på vår nyköpta katt Heidi!



1 förpackning halloumi

1 skiva vitt fryst bröd

2 vitlöksklyftor

Salt och peppar

Marinad:

1 dl kokosmjölk

1 dl vitt vin

1 lime

1 spansk peppar

1 rödlök

1 halv galiamelon

1 halv honungsmelon

1 halv skalad gurka

1 tsk salt


Färsk koriander

1 dl jordnötter

För fyra personer:
1. Skär melonen och gurkan i små tärningar och lägg i en skål. Finhacka rödlök och spansk peppar och rör ner i skålen. Riv skalet från en lime, pressa ut saften, blanda med kokosmjölk och vin, och häll över melonsalladen.

2. Sätt ugnen på 250 grader.

3. Skär halloumin i smala stavar, hetta upp en stekpanna och stek stavarna i olivolja tills de har fått en gyllenbrun färg.

4. Lägg stavarna i en ugnssäker form, strö över finhackad vitlök och riv det frysta brödet över halloumin. Salta och peppra. Gratinera i ugnen i cirka 5 minuter.

5. Fördela melonsalladen på fyra tallrikar och ringla över marinaden. Placera
halloumistavarna på toppen av salladen.

6. Krossa jordnötterna med en mortel och strö sedan över salladen. Avsluta med ett par korianderblad på varje tallrik. Bon apitit!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar