
Det här är en klassisk vegetarisk förrätt som ofta serveras på lite finare restauranger. Soppan är otroligt god och är inte lätt att misslyckas med!
300 gram jordärtskockor
1/2 gullök eller två små schalottenlökar
1 stor potatis
4 dl vatten
1 dl vitt vin
1 dl grädde
1 buljongtärning
Salt och pepppar
Citron
För fyra personer:
1. Skala jordärtskockorna och potatisen och skär i tunna skivor.
2. Grovhacka löken. Hetta upp en kastrull med smör i och fräs löken i 2-3 minuter. Tillsätt sedan potatis och jordärtskocksskivorna och låt dem fräsas med i ytterligare 2 minuter.
3. Tillsätt hälften av vinet, vatten och låt koka upp. Smula ner buljongtärningen. Låt småputtra i 15 minuter.
4. Mixa soppan med en mixerstav. Tillsätt grädden, resten av vinet och pressa i citronvätska efter behag. Salt och peppra.
5. Dekorera med citrontimjan!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar