torsdag 16 juli 2009

Halloumi med klyftpotatis och tomatsås


Den här rätten utmärker sig inte mycket utan har uppkommit som ett vegetariskt, men mycket smarrigt komplement till stekt entrecote med klyftpotatis och bearnaisesås.

6-8 medelstora potatisar
1/2 förpackning halloumiost
1 stor tomat
1 vitlöksklyfta
Olivolja för stekning
1 tsk vit balsamvinäger
Timjan (efter behag)
Salt och peppar

1. Sätt ugnen på 225 grader. Skala potatisen och skär den i avlånga klyftor. Lägg potatisen i en smord långpanna och ugnsbaka i 30-45 minuter. Salta vid slutet.

2. Skär halloumin i tärningar och stek på hög värme i olivolja tills att de får en gyllenbrun färg. Lägg halloumin åt sidan på en tallrik med hushållspapper (hushållspappret suger åt sig överflödig olja).

3. Finhacka vitlök och tomat och lägg i en stekpanna på medelvärme. När tomathacket har blivit till en sammanhängande sås tillsätt balsamvinäger, kryddor och eventuellt lite vatten om såsen känns för kompakt.

Servera rätten till en god avokadosallad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar