söndag 26 juli 2009

Restaurang Chutney


Förra helgen kom min mamma hit för att hälsa på. Vi kände för att passa på att äta på en helvegetarisk restaurang. Valet blev Chutney! Det är ett litet lunchställe på Katarina Bangatan 19 på Södermalm med en liten uteservering längs gatan.

Det är ett typiskt litet söder lunchställe vi hade kommit till; litet och gemytligt med en del bohemiska drag. Förutom mycket indisk mat på menyn gör de orientaliska inslagen i inredningen och ett mörkt trämöblemang kopplingen till restaurangens namn desto tydligare.

För endast 75 kronor blir du serverad en rejäl lunch ( då det finns tre olika alternativ) med bröd, smör, sallad som ingår. Vi valde en rätt som bestod utav kikärtsbiffar med ris och chilisås (det ursprungliga tillbehöret italienskt potatismos var tyvärr slut). Biffarna var torra men hade en god smak och de passade bra till det krämisga riset. Chilisåsen skyltade med sin frånvaro om nu inte den rosa rodisland såsen, som hela tallriken var indränkt med, kunde uppfattas som det. Men trots dessa två missar med rätten vräkte jag i mig all mat utan problem.

Jag kommer förmodligen återvända till Chutney under sommarsäsongen, inte för att maten smakar helt fantastiskt, utan för den trevliga och mysiga miljön.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar