fredag 21 augusti 2009

Äggpytt


I går gjorde jag en rätt som passar väldigt bra att göra om det finns en i hushållet som äter kött. Äggpytt går nämligen att kombinera till lite allt möjligt; korv, färsbiffar eller bara till en god sallad. Jag brukar äta en tomatsallad till den här rätten medan min pojkvän äter chorizokorv till.

4 personer

4 ägg

3-4 potatisar

1 gul paprika

1 gullök

3 vitlöksklyftor

Örtkryddor exempelvis timjan och oregano
Salt och peppar

1. Skala potatisen och koka den sedan i 20 minuter.

2. Hacka under tiden gullöken i stora bitar, strimla paprikan och finhacka vitlöken.

3. Hetta upp en stor stekpanna och häll i rikligt med olivolja. När potatisen är klar skär den i mindre bitar och stek den tillsammans med de övriga ingredienserna i några minuter. Krydda.

4. Knäck äggen över stekpannan. Rör runt i pannan när äggen har börjat stelna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar