lördag 29 augusti 2009

Lisas fänkålspaj


Den här goda pajen åt jag första gången hos min kusin Lisa! Jag passade på att imitera hennes paj lördags när min mormor och mamma kom på besök.

För 4 personer

1 fänkålsstånd

1 vitlöksklyfta

1 purjolök

3 ägg

3 dl mjölk

100g getost (zetas getost ger en mycket mild smak)

3 msk saltade pinjenötter

2 dl grahamsmjöl

1 dl vetemjöl

50g smör

2 msk kallt vatten

Salt och peppar

1. Sätt ugnen på 200 grader.

2. Blanda mjöl, smör, vatten och salt i en bunke och rör i hop till en fast deg. Lägg in degen i kylen i 30 minuter (om du har tid).

3. Tryck ut degen i en smord pajform och grädda i ugnen i 10 minuter.

4. Grovhacka fänkål, purjolök och getost. Vitlöken ska finhackas.

5. Vispa lätt ägg och mjölk i en bunke och krydda med salt och peppar.

6. Ta ut pajskalet och låt svalna i några minuter. Höj temperaturen till 225 grader. Fördela grönsakerna jämnt över pajskalet och häll sedan över äggstanningen. Toppa med getost och pinjenötter. Låt gräddas i ugnen i cirka 25 minuter.

7. Servera till en sallad med avokado.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar