Den här goda pajen åt jag första gången hos min kusin Lisa! Jag passade på att imitera hennes paj lördags när min mormor och mamma kom på besök.
För 4 personer
1 fänkålsstånd
1 vitlöksklyfta
1 purjolök
3 ägg
3 dl mjölk
100g getost (zetas getost ger en mycket mild smak)
3 msk saltade pinjenötter
2 dl grahamsmjöl
1 dl vetemjöl
50g smör
2 msk kallt vatten
Salt och peppar
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Blanda mjöl, smör, vatten och salt i en bunke och rör i hop till en fast deg. Lägg in degen i kylen i 30 minuter (om du har tid).
3. Tryck ut degen i en smord pajform och grädda i ugnen i 10 minuter.
4. Grovhacka fänkål, purjolök och getost. Vitlöken ska finhackas.
5. Vispa lätt ägg och mjölk i en bunke och krydda med salt och peppar.
6. Ta ut pajskalet och låt svalna i några minuter. Höj temperaturen till 225 grader. Fördela grönsakerna jämnt över pajskalet och häll sedan över äggstanningen. Toppa med getost och pinjenötter. Låt gräddas i ugnen i cirka 25 minuter.
7. Servera till en sallad med avokado.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar